8 Eylül 2014 Pazartesi

Blogger Seo Uyumlu Makale Yazma

Blogger Seo Uyumlu Makale Yazma

Blogger Seo Uyumlu Makale
Blogger Seo Uyumlu Makale

Merhaba arkadaşlar bilgedayi olarak bugün sizlere bloggerde seo uyumlu makale yazmanın inceliklerinden bahsetmek istiyorum.

1.Blogger Konu Başlıklarında Türkçe Karakter Kullanmayın

-Blogger sitemizde konu başlıklarını yazarken mutlaka Türkçe karekter kullanmamalıyız.Örnek verecek olursak Sigaranın Zararları konumuz olsun.Biz Sigaranın Zararları ile ilgilli bilgiler paylaşmak istiyoruz.
Başlık kısmımıza Türkçe karakter kullanmadan şöyle yazmalıyız;Sigaranin Zararlari.
Hemen örnek vererek anlatalım.
İlk konu başlığımızı yazdığımızda Türkçe karakter kullanmadan aşagıdaki resimde olduğu gibi yazıyoruz,Güncelle veya kaydet butonuna basıyoruz ve yazdıgımız başlık Sigaranin Zararlari şeklinde kaydediliyor.
Blogger Seo Uyumlu Makale
Blogger Seo Uyumlu Makale
Yazımızın başlığını Türkçe karakter kullanmadan kaydediyoruz ve daha sonra tekrar konu başlığımızı Türkçe karaktere çeviriyoruz.

Blogger Seo Uyumlu Makale
Blogger Seo Uyumlu Makale

Konu başlıgımızı Türkçe yapmamızın sebebinden bahsedelim.İlk yazdıgımız gibi konumuzu Türkçe karakter ile yazsaydık Türkçe karakterler adres satırında görünmeyecekti aşagıdaki resim gibi olcaktı.Türkçe karakterler çıkmayacak doğal olarak google sitemizi indexlemesinde sorunlar ortaya çıkacaktı.

bilgedayi.blogspot.com.tr/2014/09/sigarann-zararlar.html

Blogger Turkce
Turkce Olmayan Başlık

Türkçe karaktere çevrilmiş konu başlığımızda ise durumu şu şekilde özetleyebiliriz.
bilgedayi.blogspot.com.tr/2014/09/sigaranin-zararlari.html

Türkçeye çevrilmiş Başlık
Türkçeye çevrilmiş Başlık
Bloggerde Türkçe karakter kullanmayın konumuzu resimlerde daha açıklayıcı hale geldigini düşünüyorum.Şimdi geçelim Bloggerde seo uyumlu makale kounumuzun 2.maddesine.

2-Blogger Seo Konu Başlıklarında H Tagı (Headings) Kulanın


Bloggerde konumuzu yazarken konu başlıklarında yazımızı seçip başlık olarak belirmekte fayda vardır.Aşagıdaki resimde olduğu gibi başlığımızı seçip Başlık olarak belirtiyoruz.Böylece bloggerde Heading tagı olan <h2> tagını başlığımıza vermiş oluyoruz.Seo açısından oldukça önemli olan heading tagları konumuzun içerigimizin önemine göre Başlık - Alt Başlık şeklinde seçerek vurgu yapabilir ve arama motorlarının dikkatini çekip üst sıralara çıkabiliriz.

Blogger Başlık Seo
Blogger Başlık Seo

3-Bloggerde  Resimleri Seo Uyumlu Hale Getirme

- Bu dersimizde blogger konularımıza eklediğimiz resimlerimizi seo uyumlu hale getirmekten bahsedelim.Google botları ve arama motorları sitemizdeki resimleri göremezler ancak ekledigimiz alt başlıklarla resimlerimizin hangi konuyu anlatmak istedigini google botlarına ve arama motorlarına söyleyebiliriz.Yazdıgımız bir konuya herhangi bir resmi ekleyelim blogger varsayılanına göre Bağla sekmesinin yanındaki icon ile resimlerimizi ekliyoruz.Eklediğimiz resmimizin üzerine bir kere tıklıyoruz , aşagıdaki şekilde olduğu gibi resim seçili hale gelcektir.

Blogger resim seo
Blogger resim seo

İşeretlemiş olduğum 1 ve 2 numaralı kısımlardan resimlerimizin hangi içerik ile ilgili oldugunu kısa bir yazı ile yazıyoruz.Örnegin bilgedayı olarak yukarıdaki resimde başlık ve özellikler kısmına Blogger resim seo diye yazdım.

Şimdilik bu kadar ilerleyen zamanlarda Blogger ve Seo konusunda paylaşımlarımız devam edecektir.

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde ( https://bilgiplatformu101.blogspot.com/2014/09/blogger-seo-uyumlu-makale-yazma.html​​​​​​​ buradan) seo uyumlu makale hizmetimizle ile ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (http://www.sadeceon.com/Tags/seo-uyumlu-makale) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Yüksel
    Marketing Specialist
    www.sadeceon.com
    marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil