30 Temmuz 2015 Perşembe

Japonya

Japonya

http://bilgedayi.blogspot.com.tr/

Japonya,Asya'nın doğusunda bulunan bir ada ülkesi olup,dünyanın en eski uygarlıklarından bir tanesidir.Japonya'da yaklaşık olarak 3100 ada bulunmaktadır.Japonya Doğan Güneş ülkesi olarak adını yaymış bir ülkedir.Japonya Dünya sıralamasında nüfusun en fazla olan 10. ülkesidir.Yaklaşık olarak 135 milyon kişi yaşamaktadır.Ülkenin başkenti Tokyo'dur.Tokyo dünyanın en kalabalık şehridir.Para birimi ise Japon Yeni dir.
Toprak büyüklüğü 377,444 kilometre karedir ve Dünya da en fazla deprem görülen ülkelerin başında yer alır.
Tarihte tek atom bombası atılan ülkedir.İkinci dünya savaşında atılan atom bombası Hiroşima ve Nagazaki'ye düşmüş ve yüz binlerce kişi hayatını kaybetmiştir.Bu yüzden atom bombası atıldığı tarih ve savaşta teslim olma tarihleri Japonya'nın ulusal yaş günüdür.

Ne Zaman Gidilir?

Japonya'ya gitme gibi bir fikriniz var ise sonbaharı geçirmemenizi tavsiye ederim.Yani ilkbahar ve sonbahar arası en güzel zamanıdır.Sakura'nın açtığı,çok güzel kokan,rengarenk kiraz ağaçların meyve verdiği zamandır.
Eylül ve Kasım arası da havaların yumuşak ve ılıman olduğu ve fazla soğuk olmadığı zamandır.

Japonya Mutfağı   

Japonya'nın herkesin tahmin edeceği gibi geleneksel mutfağın ana yemeği pilavdır.Kahvaltıdan tutun da akşam yemeğine dahil olmak üzere her öğün de pilav yerini alır.
Bir ada ülkesi olması nedeniyle balık türleri fazla bulunur.Japon mutfağı denince akla gelen sushi olu ama tempura,soba,sukiyaki,okonomiyaki,ramen vb. bir çok yemek çeşitleri ile zengin bir mutfağa sahiptir.
http://bilgedayi.blogspot.com.tr/

Japonların uzun yaşamalarının sırrı yemeklerin doğaya bağlı olduklarından dolayıdır.Mümkün olduğu kadar doğal özelliklerini bozmamaya çalışırlar.

Japonya da Konaklama 

Zamanınız kısıtlı ise,çeşitli oteller,Japon tarzı ryokan,pansiyonlar,aile konaklama evleri,kapsül oteller,ve motellerden yararlanabilirsiniz.
Eğer zaman sıkıntınız yok ve uzun süreli bir tatil düşünüyorsanız,yabancılar için yapılan evlerden yani garjin evlerinden bir yer kiralayabilirsiniz.Kiralama süreleri bir ay olarak hesaplanır ve diğer yerlere göre daha hesaplı olur.

Japonya Kültürü

Japon kültürünün en önemlisi kimono adlı giysidir.Kimono giyen Japonlar sihirli bir el değmiş gibi kibar davranışlar sergilerler.Kimono giysisinin farklılıkları vardır.Örneğin evli bayanlar kısa kollu kimono giyerler bekar bayanlar da uzun kollu kimono giyerler.20 yaşına basan kızlarda aile içinde bir kutlamayla kimono giyer ve 20 yaşını kutlarlar.
http://bilgedayi.blogspot.com.tr/

Japonlar sürekli sakin bir ruha sahip olup doğayla iç içe yaşamaya çalışırlar.
Dünyaca ünlü Japon çiçek süsleme sanatları Kado meşhurdur.
Japonya da kadın erkek ayrımı fazladır.Örneğin erkekler ve kadınların ayrı dilleri vardır.Yani erkekler ,erkeksi bir dilde konuşurken,kadınların bu dile ait kelimeleri ünlemeleri kullanmasını istemezler.

Japonya'da Ulaşım

http://bilgedayi.blogspot.com.tr/

Kara yolu,demir yolu ulaşımına göre daha az kullanılır.Yer altı trenleri ve süratları meşhurdur.Bunların yanı sıra deniz yolu ulaşımı da ada olduğu için gelişmiştir.Yaklaşık her limandan dünyanın her yerine seferleri vardır ve ticaretin bir çoğunu deniz yolu ile yapmaktadırlar.
Türkiye ile karşılıklı vize muafiyet anlaşması dolayısıyla Türk vatandaşları 3 aylık süre ile vizesiz ziyaret edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder